Nizozemsko

1.4. – 9.4.2023 Nizozemsko Zahraničí

Tahle cesta byla vlastně takovým pokračováním naší předešlé návštěvy Nizozemska. Svým způsobem jsme víceméně pokračovali tam, kde jsme minule skončili. Vynechali jsme hlavní město Amsterdam a během našeho týdenního pobytu jsme navštívili další – sice méně známá, ale o to více kouzelná – místa Nizozemska. Byly jimi města Alkmaar, Petten aan Zee, Zaandam, Haag, Volendam, Hoorn, Utrecht, park Keukenhof, skanzen Zaanse Schans, zábavní park Madurodam, ZOO Artis v Amsterdamu, hrad Kasteel de Haar a akvárium Zee Aquarium. Každé z těchto úžasných míst je jedinečné, ale zároveň každé z nich je příznačné právě pro Nizozemsko.
A přestože jsme se původně těšili, že během našeho cestování uvidíme pole vykvetlých tulipánů, tak letošní dlouhá zima způsobila, že na polích místo v této době již vykvetlých tulipánů, rostly lány hyacintů. Naštěstí tuhle pro nás neočekávanou situaci zachránil park Keukenhof, jež patří k nejznámějším, k nejnavštěvovanějším a zároveň největším květinovým parkům Nizozemska ale i celé Evropy.
To však nic nemění na tom, že návštěva Nizozemska pro nás byla nezapomenutelným zážitkem a pravděpodobně se sem v budoucnu opět vrátíme, abychom pokračovali tam, kde jsme nyní skončili.


Několik fotografií