Londýn – Anglie

24.8. – 26.8.2018 Spojené království Anglie Zahraničí

Jedna z největších a nejdůležitějších metropolí Evropy a světa, významné světové obchodní centrum a město na řece Temže. A zároveň město s dlouhou historií, mnoha památkami a jedinečnými stavbami. Takový je Londýn.

Londýn patří k nejvíce navštěvovaným městům na světě. Turisticky zajímavá místa a atrakce se nalézají převážně v centrálním Londýně. Patří mezi ně historická City; West End a jeho proslulá kina, bary, kluby, obchody a restaurace; Westminster s Westminsterským opatstvím, Buckinghamským palácem, Clarence House atd. Dále je to např. Science Museum, Přírodopisné muzeum, Britské muzeum, Národní galerie, Tate Gallery, mosty London Bridge, Tower Bridge, Královská observatoř v Greenwichi, kudy prochází od roku 1884 nultý poledník, a další zajímavosti. Těch míst je opravdu obrovské množství. Na jedné straně jsou tu budovy s bohatou historií a velkým významem, a na straně druhé, jakoby v přímém protikladu, jsou tu supermoderní stavby. V Londýně se nachází i nemalé množství parků, z nichž mnoho z nich je zpřístupněno veřejnosti.

Londýn je též jedno z nejrušnějších měst na světě. Hlavním dopravním systémem Londýna je metro se svými dvanácti linkami. Jedná se o první metro na světě otevřené roku 1863. A nesmíme zapomenout ani na zdejší slavné a světově uznávané univerzity.

Ve výsledku je tak Londýn pestrým srdcem celého Spojeného království a nejenom jeho.


Několik fotografií