ZOO Praha

26.9.2009 Česko Fauna a Flóra

V sobotu – a následně i celý prodloužený víkend – bylo nádherné počasí. Díky cestě do středních Čech a hlavně dostatku volného času jsem mohl navštívit a podniknout celodenní výlet po – na české poměry – „obrovské“ Pražské ZOO.
Pražská ZOO je opravdu v porovnání s ostatními českými zahradami velká, ale díky tomu, že se nachází v hlavním městě, kde patří – zejména o víkendech a při krásném počasí – k jedněm z nejnavštěvovanějších míst, to z ní dělá místo, kde je obtížné vyfotografovat snímek, na kterém by nebyl člověk, ohradník nebo ochranné pletivo. Jenom tuto sobotu navštívilo ZOO bez mála 10 tis. lidí.
Z tohoto fotografování jsem si odnesl hned dva poznatky. Prvním poznatkem je to, že i zvířata (zejména ptáci) nacházející se za ochranným pletivem, lze vyfotit tak, že pletivo není na snímku díky malé hloubce ostrosti u teleobjektivů vůbec patrné. Druhý poznatek se týkal fotografování přes sklo. V případě „těsného“ přiložení objektivu ke sklu (ochranné sklo musí být relativně čisté) nevzniká na snímku rušivý odraz a ani jiný „kaz“, který by jinak zkazil celý snímek. Díky krásnému počasí, rozličným druhům zvířat s pestrobarevným zbarvením, si myslím, že vznikly krásné fotografie reprezentující rozmanitost cizokrajné fauny celého světa.