Salcburk, Halštatské jezero, Wolfgangsee, Mondsee, Atterské jezero – oblast Solné komory – Rakousko

27.12.2022 – 1.1.2023 Rakousko Zahraničí

Po dlouhých třech letech jsme opět trávili období Vánoc a Nového roku někde jinde než v České republice. Čas kolem Vánoc jsme strávili v Livignu v Itálii a na konec a přelom roku jsme se přesunuli do Rakouska k městu Salcburk.

Oblast Solné komory, též známá jako Salzkammergut, je úžasný kout země ležící nedaleko města Salcburk, ale zejména je to území nacházející se nedaleko České republiky. Jedná se o oblast rozprostírající se ve středním Rakousku na území spolkových zemí Salcbursko, Horní Rakousy a Štýrsko, v Severních vápencových Alpách. Nezaměnitelnou a typickou charakteristikou zdejší končiny jsou nádherná jezera. K těm nejkrásnějším a též nejznámějším patří především Wolfgangsee, Halštatské jezero, Traunsee či Mondsee. Těch jezer se zda ale nachází mnohem víc. Zejména pak Halštatské jezero je každodenně navštěvováno extrémním množstvím turistů.
Oblast Solné komory patří bezpochyby k nejnavštěvovanějším oblastem Rakouska. Není divu – nádherné alpské vrcholy, úžasná jezera a kouzelná městečka uchvátí srdce každého cestovatele. A z Česka to sem navíc není daleko!


Několik fotografií