Melchsee-Frutt, Interlaken, Titlis, Zug, Lucern a Sarnen – Švýcarsko

2.4. – 10.4.2022 Švýcarsko Zahraničí

Vypadá to, že se cestování pomalu vrací do starých kolejí. Postupně přibývají země, kam lze cestovat bez jakýchkoliv omezení a restrikcí. Jednou z nich je i Švýcarsko. Přestože není ve Švýcarsku jídlo bůhvíjak úchvatné, tak naopak hory mají okouzlující. Když se k tomu navíc přidají sice drahé, ale špičkové služby, pohodová atmosféra a hezké počasí, tak ten týden dovolené uplyne jako nic. Navíc jsme po dost dlouhé době letěli letadlem, takže o to víc to pro nás bylo přitažlivější.

Během týdne jsme navštívili řadu zajímavých míst, na které při naší minulé návštěvě nezbyl čas, nebo prostě nepatřily k místům, které jsme chtěli, resp. museli v té době vidět. To však vůbec neznamená, že by byly o to horší nebo méně okouzlující; ba právě naopak.

Byly jimi okouzlující horské středisko Melchsee-Frutt, horský štít Titlis, blízko jehož vrcholu se nachází nejvyšší visutý most na světě Titlis Cliff Walk (500 m nad zemí, v nadmořské výšce 3020 metrů, dlouhý 100 metrů, široký 1 metr), historická část města Zug, či kulturně, obchodně a turisticky důležitá města Interlaken, Lucern a Sarnen.

A i přes výše uvedená „švýcarská“ negativa patří Švýcarsko k destinacím, které díky svým úchvatným přírodním sceneriím, krásné přírodě a celkové pohodové atmosféře přitáhne řadu turistů a řada z nich se sem jistě opakovaně bude vracet.


Několik fotografií