Vyhlídka AlpspiX na vrcholu Osterfelderkopf, hora Zugspitze a kopec Wank – Garmisch-Partenkirchen – Německo

26.10. – 30.10.2022 Německo Zahraničí

Garmisch-Partenkirchen má skvělou polohu. Leží totiž v údolí pod horským masivem pohoří Wetterstein a v jeho okolí se nachází několik úžasných vrcholů, ze kterých jsou okouzlující výhledy do širokého okolí.

Tím nejvýznamnějším je nejvyšší hora Německa – Zuspitze, na kterou vede, resp. pod její vrchol, z Garmisch-Partenkirchen ozubnicová železnice Bayerische Zugspitzbahn. Na úplný vrchol se pak z konečné stanice této železnice dostanete lanovkou. Kromě této možnosti se dá na vrchol též dostat za pomoci dalších dvou lanovek (od Ebsee a z Ehrwaldu). Samotný vršek Zugspitze je pak kouzelným místem s neuvěřitelnými výhledy do celého okolí.

Kromě nedaleké Zugspitze se v blízkosti města též nachází vyhlídka AlpspiX na vrcholu Osterfelderkopf a kopec Wank.

AlpspiX je ocelová vyhlídková plošina ve tvaru písmene X poskytující výhled na o 1000 metrů níže ležící Garmisch-Partenkirchen a vlastně na celé údolí Höllental.

Hora Wank se tyčí hned nad městem Garmisch-Partenkirchen. Vysoká je 1780 m n. m. a její převýšení činí 1040 m. Překonat se dá pěšky či lanovkou. Z vrcholu jsou krásné výhledy na město, Zugspitze, ale i na celé Alpy.

A zatímco krajina, ale i samotné město Garmisch-Partenkirchen jsou úžasné, tak je tu jeden prvek, který kazí celkový dojem z jinak úžasného místa. A tím je jídlo. Ono je jídlo ve výsledku problém celého Německa. Mám na mysli jeho chuť a pro nás trochu zvláštní/divné kombinace. I přesto je Garmisch-Partenkirchen skvělým místem, které nabízí svým návštěvníkům mnoho zajímavého a jedinečného.


Několik fotografií