Vánoční trhy ve Vídni a prodloužený víkend na Moravě

5.12. – 8.12.2019 Rakousko Česko Zahraničí Zajímavé místo ČR

Vánoční trhy mají v Evropě dlouhou tradici. Tradice vánočních trhů se totiž zrodila již ve středověku, z Německa a Rakouska se pak rozšířila do mnoha dalších míst. V průběhu času se tak trhy staly nedílnou součástí vánočních tradic. Vánoční trhy tak v podstatě zahajují Vánoce. K nejkrásnějším, ale zároveň nejnavštěvovanějším patří zejména vánoční trhy v Drážďanech, Salzburku či Vídni. A nesmíme zapomenout též na úžasné trhy v Praze.

Historie trhů ve Vídni dokonce sahá až do roku 1294. Vídeňské trhy jsou opravdu krásné, patrně patří k nejhezčím na celém světě. To s sebou ale nese jedno negativum; a tím je velké množství lidí, kteří je během nich navštíví. Zejména pak během víkendů, kdy se pro ohromné množství lidí na některá místa pomalu ani nedá dostat. Daleko lepší je zvolit k jejich návštěvě některý z mimo víkendových dnů a trhy si pak náležitě užít. My jsme tak učinili a dobře jsme udělali.

Kromě trhů ve Vídni jsme navštívili i vánoční trhy na Moravě, které se samozřejmě s těmi vídeňskými nemohou rovnat. Ale to tzv. vánoční kouzlo má alespoň trošku každý z nich. A to je na nich tak krásné.